Wat anderen over ons zeggen...
Een cliënt over Corrie

Je hebt volle aandacht voor de nood van de ander, je sluit aan, je neemt de tijd. Dat geeft rust, je noemt dat ook, je bent daarin authentiek. Je weet goed mijn verhaal, mijn worsteling, te vertalen naar een oefening. Deze combinatie heeft mij heel goed geholpen. Je luistert heel nauwkeurig, je bent dienstbaar aan de ander. Dat gaf mij het gevoel dat ik welkom was, er mocht zijn, je volgde mijn proces. Je weet ook een goede balans te brengen in de sfeer, een mix van serieus/verdriet en lol en plezier.
Je open houding vond ik fijn. Je bent niet de alwetende therapeut, je ging samen met mij op pad naar wat bij mij past.
Jouw gedichtjes waren prachtig, ik voelde mij daardoor speciaal en begrepen. Dat had ik nodig in mijn hulpvraag. Je hielp mij loslaten en neerleggen waar en bij wie het hoort. Je hebt veel ervaring en kennis van mensen en methodiek. Je blijft rustig en stuurt door middel van vragen, je bent niet dwingend maar vriendelijk.
— Jasmijn*
Een cliënt over Ellen

Na het overlijden van mijn partner vond ik het maar moeilijk om de draad weer op te pakken. Na bijna een jaar van aanmodderen besloot ik om hulp te zoeken. Ik kwam bij jou uit, Ellen. Na een eerste telefoongesprek was het voor mij gelijk duidelijk dat ik op de juiste plek was. Je stem straalde rust uit en het voelde gelijk vertrouwd. Dat het vertrouwd voelde bleek al snel want ik durfde alles te zeggen en ik had geen moeite om mijn verdriet te laten zien. Soms had ik het zwaar en stopten we even en dat stoppen was altijd op het juiste moment en na een minuut of 5 konden we dan ook weer verder. Soms maakte ik zelf een blokkade maar je had geduld en hielp me door de blokkades heen. Soms kon ik mijn gevoelens niet goed verwoorden, maar jij wist dan wel te verwoorden wat mij niet lukte, altijd op het goede moment. Het heeft mij ontzettend goed geholpen en ik weet zeker dat dat ook komt door het vertrouwen dat je me hebt gegeven!
 
— John*

Verdriet toelaten is ook een vorm van sterk zijn.

bron onbekend
Over jou

Dit programma kan heel goed bij jou passen als je iemand hebt verloren, recent of al lang(er) geleden. Wel adviseren we dit programma niet in de eerste maanden na het verlies te doen, omdat het verlies dan nog te rauw is.

Als jij voelt dat ons programma is wat je nodig hebt, mag je het één en ander van ons verwachten. Pure en echte aandacht en compassie. Diepgang en verwerking, maar altijd met ruimte voor lichtheid. Al jouw emoties en gedachten zijn goed en mogen er zijn. Je wordt uitgenodigd jezelf echt te laten zien, aan ons maar ook aan jezelf. We verwachten ook iets van jou als je besluit hieraan mee te doen, namelijk dat je tijd en ruimte vrijmaakt om thuis ook aan de slag te gaan met je proces. Maar ook dat je je openstelt voor alle waardevolle deelnemers in jouw groep. 

Natuurlijk is na dit programma niet ineens alles 'goed'. Jouw verlies blijft je leven lang bij jou. Wel heb je stappen gezet in het doorwerken van emoties en in het vinden van die nieuwe horizon. 

Contact


Ben je benieuwd of heb je vragen? We nemen graag de tijd voor je! We reageren binnen 2 (werk)dagen op mails. Eventueel gemiste oproepen zullen we altijd binnen twee (werk)dagen terugbellen. 
Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat ons dat dan weten


 

KvK nummer 55839045 
BTW nummer NL001883709B61

© 2020 Ellen de Ruijter


Privacyverklaring en algemene voorwaarden 
Onze locatie
Houweg 2
3921DB Elst (Utr.)
Contactinformatie
06 14462390
info@ellenderuijter.nl
Volg ons